خبرگزاری مستقل رسپار سوآپ یا خرید گاز روسیه، جایگاه ایران در پیمان شانگهای را تقویت خواهد کرد - رسانه رسپار

به گزارش رسپار اقتصادی؛ مساله سوآپ یا خرید گاز روسیه طی هفته‌های اخیر، به یکی از موضوعات روز حوزه انرژی کشور تبدیل شده است. ایران در اوضاع کنونی به دلیل مصرف بسیار بالای بخش خانگی و همچنین مشترکان پرمصرف و عدم بهینه سازی یارانه‌های انرژی، با کسری و ناترازی گاز در زمستان روبه روست؛ با وجود این، بسیاری از کشور‌های همسایه ایران، به دلیل تامین گاز اروپا توسط قطر و دیگر کشور‌های حاشیه خلیج فارس، نیازمند جدی گاز هستند.

ایران با استفاده از سوآپ گاز و همچنین واردات گاز و صادرات آن به کشور‌های همسایه، عملا امکان تبدیل شدن به هاب انرژی را دارد و در این میان نیز قدرت بسیاری در زمینه توزیع گاز به همسایگان دست خواهد یافت و همه این عوامل سبب خواهد شد ایران به یک قدرت بزرگ ترانزیتی و انرژی تبدیل شود که منافع کوتاه مدت و بلندمدت بسیاری برای ایران خواهد داشت.

همچنین جایگزینی گاز روسیه با میعانات و سوخت مایع مورداستفاده نیروگاه‌ها در فصل سرد سال، علاوه بر کنترل آلودگی، موجب سود بردن فراوان ایران از این معامله بزرگ گازی با روسیه خواهد شد. در ادامه در رابطه با اهمیت خرید یا سوآپ گاز روسیه توسط ایران با آقای حسین حسین زاده عضو کمیسیون انرژی مجلس به گفت‌وگو پرداختیم.

حسین حسین زاده، عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با رسپار اقتصادی در مورد سوآپ گاز بین ایران و روسیه گفت: یکی از کار‌هایی که دولت سیزدهم و وزارت نفت انجام داد، تقویت دیپلماسی انرژی هم با همسایگان و هم با کشور‌های دوردست به ویژه در ایجاد پالایشگاه‌های فرا سرزمینی بود؛ یکی از آن دست کار‌های بسیار خوبی که در حوزه گاز در راستای تقویت دیپلماسی انجام شده و منافع بسیاری نیز برای ایران دارد، بحث سواپ گازی با کشور‌های همسایه و ترکمنستان هست.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: کشور‌های شمال شرق ما به جز ترکمنستان که تولید کننده گاز است بقیه مصرف کننده گاز هستند. بالعکس کشور‌های شمال غرب ما به جز ترکیه تولید کننده هستند و همین باعث شد که ما از ظرفیتی که با ترکمنستان و روسیه داریم، قرارداد‌های خوبی در حوزه سواپ ببندیم.

سوآپ یا خرید گاز روسیه جایگاه ایران در پیمان شانگهای را تقویت خواهد کرد

وی ادامه داد: در حال حاضر ما روزانه ۵ میلیون مترمکعب این کار را انجام می‌دهیم و می‌خواهیم قرارداد را به ۲۵ میلیون مترمکعب برسانیم. قرارداد‌هایی که با روسیه همین چند روز پیش بسته شد، این کار را توسعه می‌دهد، به گونه‌ای که ما را به محور توسعه و هاب انرژی در منطقه با استفاده از ظرفیت دیپلماسی انرژی و کریدور‌های ترانزیتی که در حوزه انرژی در منطقه اوراسیا، آسیای میانه و کشور‌های لاتین و اروپایی ایجاد شده است، تبدیل می‌کند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه عضو شانگهای به عنوان عضو رسمی شدیم، این قضیه در این امر تاثیرگذار است، چون بزرگ‌ترین تولید کننده‌ها و مصرف کننده‌های انرژی جهان عضو شانگهای هستند و همین کمک می‌کند که ما در حوزه سواپ یا خرید گاز روسیه قوی‌تر عمل کنیم.

نماینده مردم لارستان در مجلس تاکید کرد: جنگ روسیه و اوکراین دو پیام داشت؛ نخست اینکه مصرف سوخت‌های فسیلی یکسری کشور‌های طبق اعلام خودشان مثل آلمان سال ۲۰۳۰انگلیس۲۰۴۰و آمریکا ۲۰۵۰تمام می‌شود و همین جنگ باعث شد عملا این ایده را به ما بدهند که سریعتر در حوزه سوخت‌های فسیلی ـ اگر بحث تولید و اکتشاف است ـ عمل کنیم.

وی تاکید کرد: ۴۵درصد گاز اروپا وابسته به روسیه است. برخی کشور‌ها همانند آلمان تا ۷۰درصد وابستگی دارند که همین باعث شد، کشور‌هایی همانند ایران و قطر که دارای گاز هستند، در اینجا نقش آفرینی کنند. یکی از راه‌هایی که ما بتوانیم ـ چه به صورت نیابتی و چه مستقیم ـ گاز به کشور‌های اروپایی صادر کنیم، بحث سوآپ است که در این قالب جلو می‌رویم.

 

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 233 views بار دسته بندی : اقتصادی تاريخ : 17 اکتبر 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها